E-Ofis Hizmetini  Ankara’da Alabilir miyim?

18 Ekim 2021by pasha0

E-Ofis Hizmetini  Ankara’da Alabilir miyim?

Sanal anlamda E- ofis Ankara hizmetini tabii ki alabilirsiniz. Kiralık ofis Ankara’da bulunuyor mu? Elbette Ankara’da iş yeri kuran veya kurmak isteyenler, ticari faaliyetlerine başlamak isteyenler, gerçek kişilikler veya tüzel kişilikler bu hizmetten, kiralık ofis hizmetinden faydalanabilir. Bu konu da herhangi bir kısıtlama yani gerçek veya tüzel kişilik olması konusunda veya firmanın ticari faaliyetleri, meslekler konusunda herhangi bir kısıtlama yoktur.

E- Ofis Hizmetini Neden Tercih Etmeliyim?

Gerçek anlamda bir ofis tutup, hizmet almak var iken, neden kiralık ofis hizmetini tercih etmeliyim? Tabii ki böyle bir soruyu gündeme getiriyor olabilirsiniz. Bu konu da sizlere yazı içeriğinde bilgi verelim. Ofis tutma anlayışında ne yapmanız gerekiyor? Önce belirli bir bütçeyi ayırmanız gerekecektir. Bu bütçe içine neleri dahil etmelisiniz veya ne kadar bir bütçe ayırmalısınız? Kurmayı düşündüğünüz işletmeye ait bir ofis tasarlamalısınız. Ne kadarlık bir ofise ihtiyacınız bulunur?

Ofisin alanı ne olmalıdır? Çalışma odası veya odaları bulunmalı mıdır? Toplantı odası veya odaları bulunmalı mıdır? Gibi kriterleri belirledikten sonra aramaya çıkacaksınız. En azından ikamet ettiğiniz yere yakın yerlerde, yol maddi giderlerını daha minimum seviyelerde tutmak amacı ile, işyeri aramaya başlayacaksınız. Bir iş yeri bulacaksınız. Mal sahibi veya emlakçı ile görüşeceksiniz. Kira bedelini ödemeniz, depozit bedelini ödemeniz, komisyon bedelini ödemeniz gerekecektir. Bu işlemleri yaptıktan sonra, ofisin içerisine gireceksiniz. İşyerinizin gereksinimlerine cevap verecek şekilde bakım, onarım, tadilat, düzenleme çalışmalarını yapacaksınız. Yine işyerinizin gereksinimlerine cevap verecek şekilde, mobilya aksamını, elektronik eşya aksamını satın alacaksınız. Tabii ki kullanacağınız elektrik, su, gaz, internet gibi giderler için abonelik işlemlerini yapacaksınız. Tüm bu işlemleri tamamladıktan sonra, siz büroda yok iken, telefonlarına bakmak, bildirimlerini almak, evrakları alıp takip etmek amacı ile bir de personel tutmanız gerekecektir. Bu personelinde aylık sabit maaşını ödemelisiniz. Bu personelinde sigorta primini ödemelisiniz. İşte eğer kiralık ofis Ankara biçiminde ayrıntılı bir hizmet alır iseniz, bu maddi giderlerın hiçbiri ile karşılaşmayacaksınız. Bu yüzden sizlere sanal anlamda ofis kiralama hizmetleri biçiminde bir seçenek sunulmaktadır.

Geleneksel Ofislerde Maaliyet Yüksekliği

Gerçek anlamda bir ofis kiralama veya belirleme ya da kurum işleminin bir hayli yüksek maliyetlerde olduğunu göreceksiniz. Buna istinaden sanal anlamda da olsa, ofis kiralama bedeli yüksekliği gibi bir soruyu gündeme getiriyor olabilirsiniz. Yukarıdaki maddi giderler gerçekten belinizi bükebilir. Cebinize baktığınız zaman veya daha teknik tabiriyle banka hesabınıza baktığınız zaman, bunları karşılayacak miktarda para olmadığını görebilirsiniz. Kuruluş aşamasında kredi çekmek istemiyor olabilirsiniz. Daha işletmeyi açmadan veya ticari faaliyetlere başlamadan bankalara borçlanmak istemiyor olabilirsiniz. Bunun karşılığı kiralık ofis hizmeti, sanal anlamda ofis hizmeti olacaktır. Peki bunun için tüm bu maddi giderlerı kapsayacak şekilde, çok yüksek miktarlarda para ödeyecek misiniz? Hayır aylık tek bir fatura bedeline denk gelecek düzeyde para ödemeniz yeterli olacaktır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× Nasıl Yardımcı Olabilirim?