E- Ofisi Nasıl Kullanacağım?

25 Eylül 2021by pasha0

 

E- Ofisi Nasıl Kullanacağım?

Kafa karıştıran tek nokta budur. Yasal adres anlaşması yaptığınız işletme size pek çok imkan sunar. Bu imkanların bazıları şunlardır:
– Kullanmanız gerektiğinde sizinmiş gibi bir ofis size tahsis edilir
– Misafirleriniz sizin adınıza ağırlanır ve siz de o esnada haberdar edilirsiniz
– Dilediğiniz an sanki size aitmiş gibi toplantı salonlarını kullanabilirsiniz
– Sekretarya hizmetlerinden günün her saati yararlanırsınız
– Size özel bir sabit telefon numarası tanımlanır ve adınıza aramalar karşılanır
– Adınıza gelen kargolar ve evraklar sizden teslim alınır ve hepsinden haberdar edilirsiniz
– Ortak kullanım alanlarını (kafeterya, lobi, teras v.B.) arzu ettiğiniz gibi kullanabilirsiniz
Yani anlayacağınız, adları sanal olsa da bu ofisler bütünüyle kullanmanız gerektiğinde size hizmet sunabilmektedir. Bu nedenden dolayı siz işlerinizi dışarıda yürütürken, sizin hiçbir variyetiniz olmayan bir yasal adreste aslında sizin tüm işleriniz birileri tarafından yürütülür ve bu gayet ucuz bir hizmettir.

Yasal Adresler Bana Zarar Verirmi?

Yasal adres Ankara’da o kadar çok tercih edilir ki, zararsız olduklarından da burdan pay biçebilirsiniz. Sanal ofisler size esasında bir yere bağlı olmadan çalışma özgürlüğü sunar. Ofisim güvenli mi, eşyalarıma bir şey olur mu gibi sorulara aklınızda yer ayırmazsınız. Herhangi bir personel gideriniz de yoktur. Bunları düşününce bu ofislerin size zarar vereceği fikri de ortadan kalkmış olur. Sanal ofisler tam manası ile güvenlidir ve sizin tek başınıza takip edemeyeceğiniz pek çok ofis işi adınıza takip edilir. Herhangi bir problem yaşamanız da kesinlikle söz konusu olmamaktadır. İşinizi kurarken böyle avantajlara sahip olmanın size ne gibi bir zararı olabilir ki?

 

Geleneksel Ofisin Son Hali E-Ofis

 

Aslında sanal ofisin bir diğer adı da yasal adres olarak tabir edilmektedir ve çağımızda çok fazla tercih söz konusudur. Düşünün, bir işletmeniz var; ama esasında yok. Sadece fiilen yok. Aslında reel olarak var olan bir yer yok; ancak bir adrese sahipsiniz. Çok karışık gibi görünen bu sistem o kadar basittir ki. Şirket kurarken bir adres gösterme zorunluluğunuz vardır ve adres göstermeden şirket sahibi olamazsınız. Nereye giderseniz gidin, şirket kurulum aşamasında sizden bir adres beyaz etmenizi isteyeceklerdir. Vergi Dairesi, Ticaret Odası, Maliye gibi kurumlar sizin nerde faaliyet gösterdiğinizi bilmekle yükümlü oldukları için, bir adresiniz olması kaçınılmazdır. Yasal adres Ankara’da son zamanların en çok talep gören ofis türüdür. Bir ofisiniz yoktur; ama bir adresiniz vardır. Peki, bu sistemi kullanırken bir ofisim yok ve ben ofis olmadan ne yapabilirim gibi bir sorunun cevabı nasıl olurdu? Şimdi detaylı bir biçimde sizlere konuyu açalım ve aklınıza yatacağından emin olduğumuzu da en başından belirtelim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× Nasıl Yardımcı Olabilirim?